Förkongress – gör din röst hörd

Astma- och Allergiförbundet är medlem i VoteITs användarförening. Nu ska vi använda det här alldeles nya sättet att mötas på webben för att ge alla möjligheten att påverka nu när förbundets framtida arbete ska formas.

Förbundets kongress i maj 2013 fattar beslut om arbetet de kommande tre åren.
”Förkongress” öppnar ett forum för diskussion där alla kan delta oavsett var man bor och när man har tid att delta. ”Förkongress” är ett öppet möte där alla är välkomna, det börjar nu i oktober och pågår året ut.

VoteIT är ett online-sätt att ha möten. Det finns en ”dagordning”, en ”mötesordförande”, och det finns ett start och ett slut på mötet. Man kan ha omröstningar. Men det går inte snabbt. Ett möte kan hålla på i dagar, veckor. Deltagarna går in i mötet när de har tid, läser vad andra skrivit, och skriver själv inlägg, röstar om det är dags för det.

På ”Förkongress” har vi inte tänkt ha några omröstningar. Man kan också diskutera alla ”punkter på dagordningen” samtidigt. Det här är ett diskussionsmöte, inte ett beslutsmöte.

Alla är välkomna att delta – och du bestämmer själv hur mycket du vill delta i debatten – eller om du bara vill ”lyssna” (läsa det andra skriver).
Dessutom får du möjligheten att vara bland de första i Sverige som testar framtidens sätt att ha möten på nätet!

Skicka ett mejl så får du all information du behöver för att delta i ”Förkongress”.
Mejla bertil.orrby@astmaoallergiforbundet.se

Bertil Orrby

En tanke på “Förkongress – gör din röst hörd

  1. Pingback: Förkongress | astmaochallergiforeningenlulea

Lämna en kommentar