Påverka förbundet

Det är vi medlemmar som tillsammans gör förbundet starkt och framgångsrikt. Och nu behövs du!

I maj nästa år hålls förbundets kongress. Då bestäms inriktningen på förbundets arbete under de kommande tre åren. För att besluten ska bli så bra som möjligt behöver vi få in många förslag från medlemmarna. Förslag på vad förbundet bör satsa sina krafter på, förslag på vilka de viktigaste frågorna är för att livet ska bli lättare  människor med allergiska sjukdomar.

Så här gör du: skriv ner det du vill att förbundet ska ta itu med. Skriv också några rader om varför du tycker det. Och så ditt namn och ditt telefonnummer. Det är allt. Det behöver inte vara mer än ett par rader.
Det är det här som kallas ”att skriva en motion”.Skicka motionen till info@astmaoallergiforbundet.se

Men vänta inte för länge. Du måste ha skickat in ditt förslag i år – det betyder att det måste ha kommit fram senast 2 januari – det är då det finns folk på förbundskansilet igen efter nyår. Då börjarf arbetet med att ställa samman alla förslag (motioner) och sedan ta ställning till dem. Sedan ska de skickas ut till alla kongressombuden i god tid så de hinner gå igenomdem med de aktiva i sin närhet och ta ställning till dem.

Så sätt igång – skriv ner vad du tycker förbundet borde ägna sina krafter åt -vänta inte!

Bertil Orrby

Lämna en kommentar